« Hiç bişey hakkında... | Ana Sayfa | Krep »

cevap veriyorum...

Yahni3_2

Bahsi geçen demirdöküm tencere budur. Fotoğraftan anlaşılıyor mu bilmiyorum ama oval olduğu için sempatik bir görünümü var. Ayrıca 6-8 kişiyi doyuracak iç hacmiyle gayet kullanışlı. Kullanma öncesi ve sonrası  uyulması gereken bazı prosedürler var. Mesela: İlk kez kullanırken, sütle ve 1.5 yemek kaşığı sıvı yağla bir süre kaynatmak gerekiyor ki zehirlemesin. Kullanım esnasında yapışan yiyecek artıklarını tel fırçayla fırçalamak,  köpüklü bir süngerle yıkamak, durulamak ve kısık ateşte ısıtarak kurutmak gerekiyor ki paslanmasın.  %40 indirim yaptıkları için 35  YTL. gibi bir fiyata alınabiliyor. Le Creuset'in fiyatına bakınca bedava gibi geldi bana.

Tencereyi aldığım ve yalnışlıkla gurme shop yazdığım yer aslında gift & gourmet house olup, şurada bahsetiğim dükkandır. Adresini, o yazının sonunda bulabilirsiniz.

Fotoğraf makinamın markasına, sağ tarafta bulunan ve "nedir?" yazan yazıyı tıklayınca ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflarım bilgim olmayan yerlerde kullanıldığı için, üzerlerine yazılar yazmaya başladım. Bunlar bir miktar anlamsız olabilir.

File

Anneannem, zaman zaman torunlarına ve çocuklarına elleriyle işlediği veya ördüğü şeyler gönderir. Sonuncusu bugün elime geçti. Kendisi, çamaşır makinasında kullanılan, çamaşır filesiymiş.  Fotojenik bir file olduğu ve köpük gibi durduğu için yayınlamak istedim. Sağ ol canım anneannem.

Yorumlar

Merhabalar,
Döküm tava ve tencereleri ile paslanma sorunu olanlar lütfen benimle temasa geçerlerse yardımcı olmaya çalışacağım.Ayrıca Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Emayeli ve ham döküm olarak mutfak gereçlerini üretmeye başladık.Sanıyorum 10 gün içinde satışa sunacağız.Kalite ve fiyat olarak rakipsiz ürünlerimiz için lütfen bekleyin. Saygılarımla...

Dökme demir mutfak eşyaları konusunda her türlü sorunuza yanıt bulabileceğiniz ve dökme demir kullanıcıları tanışabileceğiniz yeni grubumuza davetlisiniz.

Grubumza şu linkten katilabilirsiniz.
http://www.new.facebook.com/pages/Yakut-Ds-Ticaret-Dokme-demir-mutfak-esyalar/33616129728

selamlar ve saygilar,

Elif
venuslezzeti.blogspot.com

bende daha yeni aldım ama kullanmadım daha bu yorumları okurken bi aldıgıma pişman oldum birde iyiki almışım dedim.herkes başka bir yorumda bulunmuş ben şuan bi yorum yapamıyorm inşallh begenirim diyoru.herkese yorumları için teşekkürler.

Merhaba,
ham dökme demir tencerelerde yıkama esnasında deterjan kullanmak kesinlikle sakıncalıdır.Hatta teftiş sırasında deterjn kullanılarak yıkanan dökme demir tava ve tencerelerin tespit edildiği restoranların abd de kapatıldığını bile okumuştum.Sebebi ise ham dökme demirin gözenekli yapısının deterjanı absorbe etmesi.Emaye ile kaplanmış olanlarda ise bu durum sözkonusu değildir.
Dökme demir tencereler hakkında en ayrıntılı bilgileri web sitemizde www.yakutdisticaret.com da bulabilirsiniz.
Ayrıca profesyonel aşçıların tercihi orjinal damlalıklı kapak tasarımlı fransız Staub tencereleri sitemizde inceleyebilirsiniz.

www.yakutdisticaret.com

venuslezzeti.blogspot.com

Cahit Bey,
Merhaba,
Ben de bu konularla ilgili bir mimarım. Belki siz bilebilirsiniz. Bu tencereler paslandıktan sonra geri dönüşü yok mu? tencereyi tekrar kullanmak ya da pastan ayırmak için bir yöntem var mı?
ilginize teşekkürler.
Selamlar

yine merhaba
ben bu tencerelerin dağıtıcısı ,satıcısı değilim sizin gibi sadece tesadüfen büromun olduğu sokaktaki( gift & gourmet )dükkandan aldım ve sizler gibi yemeğe meraklıyım.
1958 den beri kullandığım için biraz bilgi sahibiyim .eskilerde ilk kullanılan toprak güveçlere aynı işlemi uygulardı büyükleriniz muhakkak hatırlar hatta siz bile.eğer tanıdıgınız seramikçi varsa sormanızı öneririm emaye sırların içinde pb (kurşun )varmı ? VARSA İNSANI UZUN VADEDE ZEHİRLER Mİ ?le creuset niye pahalı .
ne yazık ki bir çok ürün artık çok ucuz olduğu için çin halk cumhuriyetinde yapılıyor daha önemlisi
çin de imal edilen mutfak aletlerinin amerika da nedense satılması yasak.
ben mimarım bürom da hala kennedy 127/9
adresinde evim billur sokak ta 1956 dan beri.
efe kızımla yaşıt babası yüksel palasın sahibiydi aileden meslekten ayrıca ingiltere de bunun okulunda okudu bildiğim kadarıyla.(mahallenin çoçuğu)
karımın sağlık sorunu nedeni ile çanakkale boğazında herşeyden uzak yaşıyoruz size minnettarım beni tencere satıcısı zannettiğiniz için ,onu okadar çok güldürüp mutlu ettiniz ki teşekkürler.


Cahit Bey, sanırım bu demir tencerelerin dağıtıcısı sizsiniz. Açıkçası böyle bir kullanma talimatı olduğunu bilseydim bu tencereyi almazdım. Bir tencere insanın hayatını niye bukadar zorlaştırsın ki? Le Creuset'ler pahallı ama sizin tencere "eh" ise, onlar da "excellent". O kadar fiyat farkı normal oluyor bu durumda. Kaldı ki piyasada çok uygun fiyatlara sırlı demir tencereler de var. Ikea'dan 70 YTL.'ye aldığım kırmızı demir tencereden çok memnunum. İçinde ekmek dahil herşeyi pişirip, mısır bile patlatıyorum. Bulaşık makinasında yıkıyorum. Ayrıca Esse firmasının kendi üretimleri olan demir tencerelerde renkleri, ebatları ve uygun fiyatlarıyla gayet iyi.

merhaba
döküm tencereler hakkında yazılanlar hatalı ve ve en önemlisi eksik.sorumlusuda galiba benim efe beye(gift & gourmet)tam ve anlaşılır bir şekilde anlatamamış olmam
ilk alındığında yapılacaklar
1-kapağın altından yıldız tornavida ile
dikkatlice vida sökülerek (bu önemli vida çok kalitesiz)kapağın tutma yeri çıkarılır.(u tipi paslanmaz çelik vida takın )
2-kısık ateşte 1/1 zeytinyağ süt karışımında 80 derecede 30 dakika civarında
tahta kaşıkla ısıtın(çıkardığımız tutma yeri tencere içine atılacak,kapak çaprazına tencere içinde her tarafı karışımda ıslanması sağlanacak. ellere dikkat süt/yağ
fena haşlıyor kepçe yardımı gerekiyor)
3-ılındığında ilk ve son defa olarak fırçalanıp ılık sabunlu su ile (kokusuz hacı şakir granüle)iyice durulanıp kısık ateşte kurutulup (kağıt havlu kullanmayın)
soğutulacak.
4-iş bitti zannediyorsanız yanılıyorsunuz
tencere , kapak ,sap (özellikle kapağın içindeki delik)içli dışlı zeytinyağla yağlanacak. 240 derece fırında 40 dakika pişirilecek ve en önemlisi fırın içinde soğutulacak.
kullanım
1- en kısık ateş (ocagın en küçük gözü)
2-tahta kaşık (asla metal kullanmayın)
3-yemeği karıştımadan pişirin
4-döküm tencere asla yıkanmaz teflon tava
gibi ısıtıp içini bezle silin.
5-tekrar kullanmadan evvel içini yağlayıp 15 dakika kısık ateşte ıstın.
bütün bunlar size zor geliyorsa min 324 $
verip bir tane le creuset alın.(bu arada pek evladiyelik değil ani ısı değişikliğinde
sırları çatlıyor)
sevgili evcini kennedy caddesinin en sonuna geldiğinde sol caprazda bir kasap dükkanı var denemenizi tavsiye ederim , yada çevre sokak ta manhattan ın karşısında bulunan market kılıklı yer iyidir (ikisi kardeş)
tabii bir de dükkan istanbul var.
Ps:fotograflar profosyonel isen eh ama zevk için çekiyorsan excellent.

ikea dan aldığım döküm tava bütün kullanma talimatlarına uyduğum halda ilk kullanıştan sonra paslandı.sadece 1 kere omlet yaptım fakat gerçekten tadı çok güzeldi.şimdi paslı bir döküm tava ile ne yapabilirim diye düşünüyorum.ikea nın teflon kek kalıbı da paslandı.fakat döküm tencereden vazgeçmiş değilim paraya kıyıp le crueset almayı düşünüyorum zannedersem 400 ytl civarı

Bu arada sevgili ev cini sayfaniz mukemmel. Tasarim yeteneginize hayran oldum, sizi icten tebrik ederim

Le Creuset kullaniyorum ve kesinlikle cok ama cok memnunum. Birde Ozbek Pilavi yapmak icin Le Creuset`in siyah renkli ve ici emaye olmayan tencere almistim ondan da cok memnunum ancak yukarida arkadaslarin anlattigi gibi yemeklere siyah renk vermiyor.

şenay, ben bu tencerede koyu domates soslu bir yahni pişirdim. Rengi karardı mı pek bilmiyorum. Daha sonra ekmek pişirmeye başladım. Sonra fark ettim ki, fırında pişirme esnasında, tencerenin kapağında buharla oluşan su içindeki yiyeceğin tadını değiştiriyor. Yani tencereden değil kapağından kaynaklanan bir sorun. Bu yüzden önce aluminyum folyoyla tencerenin ağzını kapatıp, ardından kapağını kapatıyorum. Sonuçta bu tencereyi susuz şekilde ve uzun süre pişecek et, tavuk gibi yemeklerde veya ekmek yaparken kullanmak daha akıllıca oluyor.

Merhaba; bahsettiğiniz demirdöküm tencereden bende de var.Kullanan biri olarak mümkünse size birşey danışmak istiyorum; kullanımı ile ilgili her türlü detaya uyuyorum ancak pişirdiğim yemeklerin renginde kararma oluyor. Bu normal mi yani sizde aynı şeyle karşılaşıyor musunuz? Bir de tencerenin rengi sizinki gibi koyu değil dahabir gri- koyu füme gibi. Aldığım yer (ki sizin aldığınız yerle aynı) bunun sorun yaratmayacağını söylemişti ama yemeklerimin renginde kararma yaptığı için verdikleri cevap pek tatmin etmedi açıkçası.
Sorun olarak gördüğüm bu durumu size yazmak komik geliyor aslında ama dediğim gibi siz de aynı tencereden kullandığınız için ve çevremde kullanan biri olmadığından fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler..

gift & gourmet house

adres:Kenedi caddesi no.151/1 GOP Ankara

tel:312 4661232

yelda, yazıları photoshop'ta yazıyorum.
pastaland, nilüfer, begüm, chimera teşekkürler.
berceste, le creuset'leri torunlarına bile bırakabilirsin. O kadar iyidir. Fakat ben bundan da memnun kaldım. Yine de, üzerini sırla kaplasalar fena olmazdı.
esra, teşekkürler. Renkli yazdığım "şurada bahsettiğim dükkandır." cümlesini tıklarsan o sayfaya ulaşabilirsin.
deniz, hera, çok teşekkürler. Adresleri aklımın bir köşesine yazdım. Enschede biraz zor ama İkea'ya uğrarım yakınlarda.
anonim, teşekkür ederim. Tarif çok hoşuma gitti. Denemek istedim hemen.

Sitenizi uzun suredir takip ediyorum. Ellerinize saglik, tarifler de, sunum da cok guzel...

Demirdokum tencere sahiplerinin ilgisini cekebilir diye bu haftasonu New York Times'da yayinlanan bir ekmek tarifine link veriyorum. Topu topu 15 dakika ugrasarak - ve yaklasik 18-20 saat bekleyerek - demirdokum tencerenizde nefis bir ekmek yapmaniz mumkun.

New York Times'in sitesinde ekmegin nasil yapildigini gosteren video klip var. Makalenin ("The Secret of Great Bread: Let Time Do the Work") oldugu sayfadan bu videoya ulasabilirsiniz:

http://www.nytimes.com/2006/11/08/dining/08mini.html?ref=dining

Asil "No-Knead Bread" tarifi ise surada:

http://www.nytimes.com/2006/11/08/dining/08mini.html?_r=1&ref=dining&oref=slogin


[Umarim link verdigim sayfalar umuma aciktir. Ilginizi ceker de, bu sayfalara ulasamazsaniz, lutfen bana haber verin.]


Kolay gelsin.

Bir Evcini ve New York Times okuyucusu :)

Yahu ben bu çamaşır filesini makinaya atmaya kıyamam çanta diye asarım koluma walla :))) süper 1 şeymiş..Ellerine sağlık anneanne nin

evcini, bu dokum tencere/guvec/tavalar ikea da da mevcut. tam Creuset taklidi, ama icleri emaye degil. fiyatlar tabii ki yari fiyat. aklinda olsun, baska formlarda kaplara ihtiyac duyarsan.. seninki de cok guzelmis ama:)

MERHABA UZUN ZAMANDIR HABIRE TARIFLERINIZI ALAN DENEYEN VE O YEMEKLERI YIYENLEREDE SIZI METHEDEN BIRI OLARAK COK SESSIZ KALDIM BILIYORUM.
SAYFANIZ GORSEL OLARAK COK SIK SUNUMLARINIZ SIK VE ISTAH ACICI KALEMINIZE SAGLIK YUREGINIZE SAGLIK ELLERINIZE SAGLIK.
BIR YEE TAKILDIM AMA TENCERENIZI NERDEN ALDINIZ BEN NEDIR KISMINA BAKTIM AMA BULAMIYORUM.

Ev cini, olur da yolun buralara duserse su le creuset'in uygun fiyatli alternatifleri burda da var. Cok guzel renklerde, ici emaye, 4.8 kg agirliginda (anneme goturebilir miyim acaba diye dusunup tarttim) sahane tencereler. Hic zahmeti yok, son derece kullanimi kolay. Sadece tencereleri degil, firin kaplari, sutlukleri falan var.

Evcini, çamaşır filene bayıldım.. hatta kıskandım.. :) gule gule kullan...

MERHABA!
SAYFANIZA HEP BI TARIF BULUP BUGUN BUNU DENEYECEGIM DIYE GIRIYORUM AMA SANATCI YANIM MUTFAK YANIMI BASTIRIYOR VE CEKTIGINIZ FOTOGRAFLARIN BIRINDEN DIGERINE ATLARKEN ZAMANI UNUTUYORUM...
FOTOLAR + TARIFLER + SAYFANIZ COK KEYIFLI..
SONSUZ BASARI DILEKLERIMLE...
{N}

Demir dokum tencerelerin en kotu yani agirligi :( Icine bir de pisecekler girince kol kaslari gucleniyor, bel gocuyor :( Gene de icinde pisenler nefissss oluyor ! Le Creuset pahalli ama hakkini da veriyor diye dusunuyorum.Ici emaye kapli. O bahsettiginiz bakim calismalarina, kurutma sekline mahal kalmiyor ve cok guzel yemeklerin pismesini sagliyor. Ben memnunum acikcasi, hak ettigine inaniyorum. Cok uzun sureclerin ve tecrubenin urunu bir de ! Onun sorunu da Fransiz olmasi :P

İLGİYLE HERZAMAN TAKİP EDİYORUM. ÖZENLE HAZIRLANMIŞ SİTENİ HAYRANLIKLA İZLİYORUM. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.ÖRNEK ALDIĞIM SİTELERDEN BİRİSİN . TEBRİKLER HOŞÇAKAL DOSÇAKAL.SİTENE EKLERSEN BENİDE SEVİNİRİM. BENDE ÇALIŞMIŞ OLDUĞUM PASTALAND ADLI PASTA MALZEMELERİ VE EKİPMANLARI SATIŞ MAĞAZASINI ELİMDEN GELDİĞİNCE TANITMAYA GAYRET EDİYORUM. ÇORBADA SENİNDE TUZUN BULUNSUN İSTERMİSİN. TEŞEKKÜRLER

merhaba
fotograf makinani ben de cok merak ediyordum, ogrendigime sevindim. Peki fotograflarini hangi programda duzenledigini ve uzerine yazi yazdigini da ogrenebilir miyiz?

Siz de yorum yazın...

Yorumlar, moderatör tarafından kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

sevdiğim kitaplar

  • typepad
    Hayvan, Sebze, Mucize: Bir Yılın Yemek Güncesi
  • typepad
    The Heirloom Tomato: From Garden to Table: Recipes, Portraits, and History of the World's Most Beautiful Fruit
  • typepad
    Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing

denediklerim

telli dolap

olmazsa olmaz

son 100 yorum




    • ev cini

yüksek voltaj


  • Hey yabancı, fotoğrafları ve tarifleri alıp, kendin yapmış gibi yayınlamak düşüncesindeysen bir daha düşün derim. Kimse sana aferin demez. Daha kötüsü sonun böyle olur. Çarpılırsın... Ev Cini © 2004-2012 Her Hakkı Saklıdır.
Powered by TypePad